Våra leverantörer och samarbetspartners

Vi har ett nära samarbete med våra leverantörer och är måna om att det vi säljer är av mycket god kvalitet och är väl testat av både motionärer och landslag.

Vi själva testar också alla produkter innan vi erbjuder dom till er.

HISTORIEN

Företaget TRIAL föddes 1984 i Italien. Det ligger i ort som heter Forli (belägen mellan Bologna och Rimini). TRIAL har sedan dess fram till idag blivit ledande inom utveckling-, och produktion av:

*Sport-, och träningsutrustning

*Utbildnings-, och Medicinsk utrustning riktade mot

          -Hjälpverktyg för att börja med idrott

          -Rehabilitering

          -Fysisk-, och Sportaktiviteter för äldre.

 MÅL

Utveckla och producera specialartiklar för:

- Didaktik – pedagogik, utbildning

- Sportaktiviteter i Skolor och för Professionella

- Handikappade

- Rehabilitering

- Främjande av aktivering för äldre

 UPPDRAG

Att utveckla-, och producera SÄKRA produkter både vad gäller ur FYSISK och KEMISK synvinkel.

Fysisk-, och Kemisk Säkerhet betyder att:

  • alla produkter är testade för att inte vara farliga vid fysisk kontakt.
  • alla artiklar täcks av en Produktriskförsäkring (AXA nr. 507018) och de är Certifierade vilket garanterar att de är gift-, och latexfria.
  • alla varor har en garanti på minst 2 år (5 år för bowlingklot).

Vi är mycket glada över att vi nu knutit en leverantör till oss som har ett av de största och bredaste produktprogrammen inom sitt arbetsområde!

Tillsammans mer TRIAL förser vi er kunder i Sverige, Norge, Danmark och Island med de på marknaden bästa produkterna inom träning, rehab och fysik aktivering för äldre.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fluorförbud eller inte och när det kommer eller inte, ditt val är enkelt.

Med ITSWE's nya familj av glidvallor behöver du inte följa vad som händer kring regler om fluorförbud etc.

De innehåller ingen Fluor, inga Nanopartiklar och majoriteten inget lösningsmedel!

Med glidegenskaper som är bättre än dagens fluorprodukter så är ditt val enkelt!

Vallorna har tävlats med på hög nivå med mycket goda resultat!

Mer information om respektive produkt se under FLUOR FRITT och RACE-F i webshopen.

Till säsongen 2020/2021 tillkommer ett antal nya flytande produkter RACE-F PARAFFIN LIQUID OCH RACE-F POWDER LIQUID. Mycket bra och lättapplicerade produkter med hög nivå av prestanda! Mer information om respektive produkt i webshopen.

Borstaparken kompletteras till säsongen 2020/2021 av några nya roterande bostar. Se mer om dessa i webshopen.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ITSWE lanserade säsongen 2019/2020 som första vallamärke ett innovativt, komplett, maximalt komprimerat, miljövänligt sortiment av glidvallaprodukter som med sin nya tillsats av E-FCOMP konkurrerar ut traditionella fluorprodukter

Vallorna har tävlats med på hög nivå med mycket goda resultat!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Till säsongen 2019/2020 lanserar ITSWE som första vallamärke en familj av innovativa, och ytterst lättarbetade topprodukter som INTE innehåller någon Fluor eller Nanopartiklar och som presterar bättre i tester än på marknaden befintliga ultrahögfluorprodukter (paraffiner, pulver, toppingar). Den heter RACE-F - LINE

Produkterna är resultatet av en mångårig utvecklingsresa med ofantligt mycket tester och som resulterat i en tillsats som döpts till E-FCOMP och står för ENVIRONMENTALLY FRIENDLY COMPOUND. I produkterna blandas denna tillsammans med olika kolvätevaxer.

Vi är nu mogna att erbjuda våra kunder dessa spetsprodukter. Med dessa så behövs ingen fluor för att uppnå mycket bra glidegenskaper i alla typer av förhållanden.

Här finns nu produkterna för den som söker absolut bästa prestanda, som värnar om vår miljö och arbetsmiljön för vallaren liksom åkaren och allt detta till ett bra pris.

Ytterligare en nyhet är att alla produkterna kan användas enskilt. Det betyder att de kan användas direkt på grundpreparerat belag. Detta sparar tid, miljön och plånboken.

Mängden produkter är minimerade, allt för att göra det enkelt för användaren att ha en komplett uppsättning av vallor för att klara alla temperaturer och snöförhållanden. Detta minskar mängden valla och därigenom miljöpåverkan och sparar samtidigt plånboken.

Alla produkter är HELT FRIA FRÅN FLUOR

Alla produkter är HELT FRIA FRÅN NANOPARTIKLAR

Majoriteten är HELT FRIA FRÅN LÖSNINGSMEDEL

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kort historik om ITSWE och tidigare/nuvarande produkter som alla följer de från 2020-07-04 strängare direktiven om vilket fluor som får användas i bland annat skidvallor

ITSWE startade tillsammans med sina samarbetspartners sin utveckling av glidvallor för drygt 5 år sedan. I fokus har hela tiden varit att erbjuda kunderna spetsprodukter som minimerar miljöpåverkan utan att ge avkall på prestanda, som är säkra för användaren, miljön och plånboken. Vi har därför redan från starten endast hanterat produkter som uppfyller de nu ökade kraven på vilken fluor som får användas i skidvallaprodukter. Kraven träder i kraft 2020-07-04. I klartext så kommer fluor inte att förbjudas i skidvallor. Det är ett striktare regelverk om vilken fluor som får användas som träder i kraft i juli-2020. ALLA ITSWE´s produkter innehållande endast fluor som uppfyller detta striktare regelverk och har så gjort allt sedan ITSWE startade sin resa.

ITSWE är ett svenskt varumärke med tillverkning inom Sverige och EU.

Varumärket startades 2016.

I sortimentet finns glidvalla, borstar och vallatillbehör.

De högteknologiska vallorna är så miljövänliga som det går att tillverka dom med dagens teknik och material. Alla fluorprodukter är helt fria från PFOA och PFOS.

Vallornas unika sammansättning möjliggör att fluor överförs till belaget vid en lägre temperatur än normalt för dessa produkter. Detta gäller både paraffiner och pulver. Ingen smälttemperatur över 140°C även för ultrahögfluorpulver vilket är unikt! Den lägre smälttemperaturen minskar ångor vid insmältning och minskar risken för att man bränner belaget.

De har ett stort sortiment av handborstar och rotoborstar som håller absolut högsta kvalitet.

Produkterna är spetsprodukter som är enkla att använda. Testa och ni blir inte besvikna.

De har också fler spännande egenutvecklade produkter på gång som vi lovar att återkomma med information om så snart det finns tillgängligt.

Vi är deras kanal ut till alla som uppskattar och önskar produkterna i hela vida världen!

Italienskt företag med anor från början av 1970-talet.

Leverantör av högkvalitativa och lättåkta rullskidor för både klassiskt och skate.

Man lanserade i December 2016 sin nya modell speciellt framtagen för nordiska förhållanden, Marcialonga.

Idag är ett flertal av hjulen godkända av Svenska Skidförbundet att användas vid rullskidtävlingar med krav på begränsat rullmotstånd benämnt "2:or" eller "träningshjul".

De godkända hjulen är antingen blåa eller svarta i färgen och märkta med L, P eller 2.

Vi är exklusiv distributör för SKI SKETT i Sverige och Danmark.

ATEX startades 1992 och tillverkar kläder för löpning, längdåkning, cykling, orientering, triatlon, fotboll mfl. sporter. Det är få företag i branschen har samma utbud av kläder till olika sporter.

Det är än idag ett familjeföretag som ägs och drivs av grundarens två söner och hans hustru.

Kläderna finns både i standardutförande och customiserade för klubbar och föreningar.

Kontakta oss för mer information.

Används av många klubbar och landslag.

3 års garanti ges på alla kläder.

Vi är exklusiv distributör av ATEX produkter i Sverige, Finland och Danmark.

BOTAS är ett tjeckiskt varumärke som i många år tillverkat footwear som underleverantör till mer kända varumärken och sedan många år tillbaka i sitt eget varumärke BOTAS.

Företaget startades så tidigt som 1949. Under årens lopp har man tillverkat footwear till mer kända varumärken som tex PUMA varav världsmästare som Linford Christie, Heike Drechsler, Diego Maradona, Lothar Matthäus mfl alla har vunnit med skor på sina fötter tillverkade av BOTAS.

Man har också tillverkat produkter till JOFA, GRAF, CCM, ADIDAS, KOHO, BAUER, KARHU, JACKSON, RIEDELL mfl.

I början av 1990-talet så inledde man ett samarbete med SALOMON vad gällde högteknologiska footwear för bland annat längdskidåkning och snowboard.

Sedan några år tillbaka så tillverkar och säljer man produkterna i sitt eget varumärke, BOTAS. Man har egen produktuveckling och produktion. Produkterna håller en hög kvalitetsnivå till humana priser.

De produkter vi kommer att tillhandahålla är längdskidpjäxor, rullskidpjäxor, ishockeyskridskor, konståkningsskridskor, sneakers samt sport-, och fritidsskor.

Pjäxorna finns med antingen sula SALOMON SNS eller Prolink. Prolink är helt kompatibel med bindningar för systemen Rottefella (NNN) och Turnamic (Fischer och Rossignol)

Vi är exklusiv distributör av BOTAS produkter i Sverige och Norge.

ROTTEFELLA, NNN, levererar bindningar för både rullskidor och längdskidor.

SALOMON, SNS och Prolink, levererar bindningar för både rullskidor och längdskidor.

BONES

BONÉS SPORT är ett spanskt företag och varumärke. Från BONES tar vi en av marknadens lättaste sportglasögon som passar till både sommar och vintersport.

Vi är exklusiv distributör av Bonés sportglasögon i Sverige.

Skydda

Tänk på säkerheten vid vallning! Vi erbjuder ett brett sortiment från SKYDDA.

www.skydda.se

Det är SKYDDA som leverera produkterna nedan till oss.

Skyddsglasögon från ZEKLER som är mycket bekväma och lätta.

Skyddshandskar från GUIDE som är bekväma och sitter bra på handen och som ger ett nödvändigt skydd för händerna vid vallning.

Från SUNDSTRÖM kommer andningsmasker för att skydda andningsorganen vid vallning.

Totalsumma:
    Till kassan
    Tillagd i varukorgen